Povratak Meng Wanzhou domovini svjedoči kako KP Kine ispunjava obećanja svojim građanima

Zahvaljujući neprestanim naporima kineske Vlade, 24. rujna po lokalnom vremenu, Meng Wanzhou, zamjenica predsjednika tvrtke Huaweija koja je 1028 dana nelegalno bila pritvorena od strane Kanade, vratila se domovini čarterom kineske Vlade. Njen povratak slobodi predstavlja pobjedu pravde i zakona, a također jasno prikazuje odlučnost kineske vladajuće partije i Vlade za zaštitom pravednih i legalnih prava svojih građana, kao i odlučnost kineskih naroda koji se ne boje hegemonijske političke sile i protive se hegemonizmu.

U prosinca 2018., kanadska vlast je prema zahtjevu SAD-a pritvorila Meng Wanzhou, koja se zatekla u prolazu na međunarodnoj zračnoj luci Vancouvera. Nakon toga je američka strana, uz opravdanje tzv. „prevare putem bankovnog prijenosa“, tražila izručenje Meng Wanzhou u SAD. Kanadska strana ju je zatim, ignorirajući činjenicu kako Kineskinja nije prekršila nikakav zakon te zemlje, ilegalno pritvorila više od tisuću dana.

Očito je da je to čista politička zavjera i zamka, isplanirana od strane SAD-a i izvršena od strane Kanade, a sve u namjeri političkog progona kineskih građana. SAD i Kanada u ime zakona praktično udaraju na kineske firme visoke tehnologije, i opstruiraju tehnološki razvoj Kine. Kasnije je na ročištu bio fabriciran i zločin američke strane, namijenjen potpredsjednici Huaweija, no nije dobio potvrdu suda, što je još jedan dokaz da je cijela ta priča zavjera SAD-a i Kanade.

Foto: Visual People

Foto: Visual People

Na primjer, kanadski sudac koji je zadužen za ovaj slučaj je više puta izrazio sumnju, najavljujući kako je optužba američke strane „nejasna“ i „neobična“. Osim toga, dokazi predstavljeni na sudu prikazali su kako je HSBC banka, prilagođavajući se SAD-u u podnošenju lažne optužbe prema Huaweiju, zlonamjernom oblikovanju zavjere, fabriciranju materijala i lažnih dokaza, odigrala sramotnu ulogu. Uz te jasne činjenice, sve više pravednih i poštenih ličnosti u Kanadi je apeliralo da kanadska vlast zaustavi proces izručenja Meng Wanzhou.

Za gospođu Meng Wanzhou, tih 1000 dana i noći bili su puni muka, no pokazala je neobičnu hrabrost i žilavost. A iza nje su i dosljedni napori kineske Vlade i potpora kineskih naroda, što je bilo od neizmjernog značaja za njeno puštanje u slobodu.

Svijet je jasno vidio kako je nakon ilegalnog pritvaranja Meng Wanzhou, kineska Vlada neprestano tražila Kanadu da ne bude saveznik nepravedne sile i odmah ispravi pogreške, otkloni samovoljno pritvaranje i otkaže tzv. nalog o uhićenju i zahtjev za izručenjem te pusti Meng Wanzhou na slobodu i osigura joj neometan povratak domovini. Ovog srpnja, tijekom posjeta Wendy Sherman, zamjenice državnog tajnika SAD-a Kini, kineska strana je u „dva lista“ američkoj strani jasno upisala zahtjev za otkazivanjem izručenja Meng Wanzhou. Na 48. sastanku Komiteta ljudskih prava UN-a, kineska strana je još jednom apelirala na kanadsku stranu da otkaže ilegalno pritvaranje potpredsjednice Huaweija. Na internetskoj peticiji, skoro 15 milijuna korisnika interneta je tražilo da kanadska strana odmah i bezuvjetno pusti Meng Wanzhou na slobodu … kineska vladajuća partija i kineska Vlada su praktičnim djelovanjem prikazali što znači „vladati za narod“ i „narod iznad svega“.

Foto: VCG

Foto: VCG

„Baš je ta sjajna kineska crvena boja upalila povjerenje kao vatru u mom srcu“ – rekla je Meng Wanzhou čim je napustila zrakoplov u kineskom gradu Shenzhenu, a isti osjećaj ima i 1,4 milijardi kineskih građana. Kada se međunarodna zajednica pita kako je kineska Vlada mogla više godina uzastopno uživati najvišu stopu građanske podrške širom svijeta, rješenje slučaja Meng Wanzhou im pruža najnovije objašnjenje.

Kroz slučaj Meng Wanzhou su ljudi još jasnije vidjeli: samovoljna hegemonija ne uživa nikakvu potporu i završit će samo raspadom, dok će pomoćnici nepravednim silama također naškoditi sebi. Već od davne povijesti i sve do sada kineski narod nikad se nije bojao hegemonijskih sila i uvijek je uvažavao pravednost, nikako ne spuštajući glavu pred političkim prijetnjama bilo kakvog oblika, kao niti ne dopuštajući da nijedan sunarodnjak postane žrtvom političkog progona drugih zemalja. Pod vodstvom Komunističke partije Kine, jaka i pouzdana zemlja će uvijek biti najsnažnija garancija kineskim građanima u borbi protiv nevolje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.