Američki trgovinska čelnica želi održati iskrene razgovore s Kinom

Američka trgovinska predstavnica Katherine Tai je u ponedjeljak rekla da Sjedinjene Američke Države žele održati iskrene razgovore s Kinom o pitanjima koja uključuju provedbu prve faze gospodarskog i trgovinskog sporazuma i industrijske politike.

Tai je navedeno rekla u Centru za strateške i međunarodne studije, istraživačkom centru sa sjedištem u Washingtonu, govoreći o pristupu Bidenove administracije kinesko-američkim trgovinskim odnosima.

“Trgovinsko-gospodarski odnosi SAD-a i Kine stvaraju duboke posljedice”, rekla je. “Naš međusobni odnos ne utječe samo na naše dvije zemlje. Utječe na cijeli svijet i milijarde radnika.”

“Naš cilj nije potaknuti trgovinske napetosti s Kinom”, naglasila je američka dužnosnica, rekavši kako će Bidenova administracija “započeti ciljani proces izuzimanja od carina”.

Prošlog tjedna je Hua Chunying, glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova, rekla: “Nadamo se da će Sjedinjene Američke Države ozbiljno poštovati načela tržišne ekonomije i pravila međunarodne trgovine, te surađivati s Kinom na težnji prema zdravim i postojanim razvojem kinesko-američkih trgovinskih i gospodarskih odnosa.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.