Domaći turizam cvjeta tijekom praznika za Dana državnosti

Domaći turizam cvjeta u Kini tijekom praznika za Dan državnosti koji traju od 1. do 7. listopada, a kolokvijalno su poznati kao “Zlatni tjedan”.

Procjenjuje se da je u nedjelju, treći dan jednotjednih državnih praznika, vlakom putovalo ukupno 10,5 milijuna putnika, a u promet je pušteno dodatnih 640 putničkih vlakova kako bi zadovoljili potražnju, rekli su iz Kineskih željeznica, državnog željezničkog operatera. Kineske željeznice su 2. listopada pak prevezle 11,732 milijuna putnika, puštajući u promet dodatnih 917 vlakova.

U istočnim kineskim pokrajinama Jiangsu i Zhejiang su turisti bili zadivljeni izvedbama koje su sadržavale drevne narodne običaje. “Doveo sam svoje dijete ovdje kako bi osjetilo našu blagdansku atmosferu povodom Dana državnosti i čar drevne kineske kulture”, rekao je Yang Rui, turist.

Neki turisti su odlučili otići u prirodu, u vrijeme kada sjeverna i središnja Kina ulaze u ovogodišnje razdoblje zlatnog jesenskog pokrova.

U okrugu Qingzhou u istočnoj kineskoj pokrajini Shandong su stariji turisti uživali u oceanima cvijeća u staklenicima koji sadrže više od 100 vrsta.

Ministarstvo kulture i turizma i Nacionalno zdravstveno povjerenstvo su podsjetili turiste da nose maske, peru ruke i pridržavaju se socijalne distance kad god je moguće.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.