Kina i zemlje istomišljenice istaknule važnost prava na socijalnu zaštitu

U zajedničkom priopćenju izloženom u ponedjeljak na 48. zasjedanju Vijeća za ljudska prava UN-a su Kina i skupina zemalja istaknule važnost prava na socijalnu zaštitu, rekavši kako je važno za gospodarska, socijalna i kulturna prava te pravo na razvoj.

Dostavljajući zajedničku izjavu u ime zemalja istomišljenica je veleposlanik Chen Xu, stalni predstavnik Kine u Uredu UN-a u Ženevi, rekao da je jačanje socijalne zaštite moćan alat za borbu protiv nejednakosti i diskriminacije te važno sredstvo za ublažavanje siromaštva i poticanje društvene uključenosti.

“Pandemija bolesti COVID-19 je utjecala na gospodarski i društveni razvoj i život u svim zemljama, naročito u zemljama u razvoju te pogoršala siromaštvo i nejednakost. To naglašava važnost socijalne zaštite”, navedeno je u zajedničkom priopćenju.

“Trebali bismo poduzeti pozitivne korake, ostati posvećeni razvoju usmjerenom na ljude i ojačati sustave socijalne zaštite kako bismo osigurali da plodovi razvoja koriste svim zajednicama na pošteniji način”, dodano je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.