Može li se onima koji se odbiju testirati neisplatiti plaća?

Dan nakon uvođenja obveznih COVID-potvrda u zdravstvu i socijalnoj skrbi djelatnicima u zdravstvu koji su se odbili testirati neće biti plaćeno, dok je predsjednica Velikog vijeća Sindikata medicinskih sestara i tehničara Anica Prašnjak rekla kako to nije u redu, a profesor radnoga prava Viktor Gotovac izrazio je skepsu u pogledu mogućnosti umanjivanja plaće.

Profesor ustavnoga prava Mato Palić rekao je kako mjera po njegovom stavu nije ustavnopravno sporna.

Pretpostavlja da će oni koji žele podnijeti prijedlog za ocjenu suglasnosti sa zakonom i ustavom tražiti rješenje unutar načela razmjernosti.

– Ja se tu velikim dijelom mogu složiti s konstatacijom koju je iznio profesor Gotovac da se radi o blagoj mjeri. Ne vidim, barem ja s nekim svojih kapacitetom i znanjem, iako nisam medicinski stručnjak, što bi to bilo blaže u odnosu na COVID-potvrde, a da bi se time sukladno spoznajama medicinske znanosti i nekakvom dosadašnjem iskustvu u RH u borbi protiv ove kod nas epidemije, a na globalnoj razini pandemije, što bi to bilo blaže da bi se spriječilo da u zdravstvene ustanove dolaze osobe koje su moguće zaražene koronavirusom, rekao je Palić.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.