Carrie Lam predstavila nove mjere za jačanje financijske snage Hong Konga

Izvršna upraviteljica kineske Posebne upravne regije Hong Kong Carrie Lam je u srijedu predstavila niz novih mjera za jačanje statusa Hong Konga kao globalnog financijskog središta, uključujući poboljšanje režima uvrštavanja na burzu i olakšavanje prekograničnog protoka renminbija.

“Unatoč izazovima bez presedana u posljednje dvije godine, naš je financijski sustav ostao stabilan, a poslovanje energično”, rekla je Lam prilikom obraćanja o politikama za 2021. na sjednici Zakonodavnog vijeća.

Vlada Hong Konga će podržati burzu vrijednosnih papira Hong Kong Exchanges and Clearing Limited (HKEX) u poboljšanju režima uvrštavanja u ponudu i uspostavi režima za tvrtke za stjecanje posebne namjene, rekla je Lam.

Uložit će se napori u proširenje kanala za dvosmjerni protok prekograničnih sredstava u renminbiju i razvoj inozemnih proizvoda i alata za renminbi, rekla je Lam, navodeći mjere za poboljšanje potražnje za izdavanjem i trgovanjem vrijednosnim papirima u renminbiju i omogućavanje da trgovanje dionicama putem južne trgovine pod programom povezivanja burzi Stock Connect bude izraženo u renminbiju.

Hong Kong će razmatranjem pružanja poreznih olakšica nastaviti privlačiti obiteljske urede kako bi uspostavili svoju prisutnost u gradu, rekla je Lam.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.