Kineski izaslanik pozvao SAD da odbace ponos i predrasude u ljudskim pravima

Kineski izaslanik je u ponedjeljak pozvao Sjedinjene Američke Države da odbace “ponos i predrasude” u ljudskim pravima i ne kreću se dalje krivim putem.

Zhang Jun, stalni predstavnik Kine pri Ujedinjenim narodima (UN-u), je navedeno rekao tijekom glavne rasprave Trećeg odbora 76. zasjedanja Opće skupštine UN-a.

Odgovarajući na komentare SAD-a, Njemačke i drugih zemalja o Xinjiangu, Hong Kongu i Tibetu, Zhang je rekao kako se Kina odlučno protivi tome što neke zemlje zloupotrjebljavaju platformu UN-a za namjerno izazivanje sukoba i uplitanje u njena unutarnja pitanja s izgovorom ljudskih prava.

Laži ponovljene tisuću puta još su uvijek laži, naglasio je. Prava svrha optužbi Washingtona je izazvati kaos u Kini i obuzdati njen razvoj, rekao je.

SAD se često smatraju braniteljem demokracije i ljudskih prava, ali su zapravo najveći rušitelj demokracije i ljudskih prava, rekao je Zhang.

Eritreja, Gvajana, Obala Bjelokosti, Urugvaj, Namibija, Zimbabve i Laos su na sastanku Trećeg odbora izrazili podršku kineskom stavu, ističući svoje protivljenje politiziranju pitanja ljudskih prava.

Kuba, Sirija, Bjelorusija, Etiopija i Demokratska Narodna Republika Koreja su izrazile protivljenje uplitanju u unutarnja pitanja drugih zemalja s izgovorom ljudskih prava.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.