Milijardu i pol kuna trenutačno se ulaže u prometnu infrastrukturu Osječko-baranjske županije u cestovni, zračni, željeznički, riječni promet i javni prijevoz. Najvažniji je projekt dovršetak Koridora 5c kroz Baranju. Radovi za sada dobro napreduju.

U travnju prošle godine potpisan je ugovor, a u lipnju su počeli radovi na izgradnji autoceste duge 17,5 kilometara do Beloga Manastira. Do sada je završeno 60 posto.

Istovremeno se dovršava i obilaznica Beloga Manastira. Preduvjet je to za nastavak preostale dionice do granice s Mađarskom.

– Nove prilike iz novih fondova koji nam se nude u ovom novom sedmogodišnjem razdoblju bit će prilika da se kompletno riješe pitanja kvalitetnije povezanosti željezničkom infrastrukturom. Dakle, desetljeće pred nama vodi nas u smjeru zelenog prometa, naglašava Nataša Tramišak, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a.

Posebice kada je riječ o kvalitetnom linijskom, ali i javnom prijevozu. Rješavaju se prometni čepovi, od kojih je najvažnija izgradnja podvožnjaka na Čepinskoj, a kreće se i u dugoročnije ulaganje u Zračnu luku Osijek.

– Ove godine, iduće godine, bit će na raspolaganju 40 milijuna kuna Zračnoj luci za obnovu putničkog terminala i sveg onog što u ovom trenutku Zračna luka treba, govori Ivan Anušić, Osječko-baranjski župan.

– Trenutačno je to modernizacija tramvajske infrastrukture. Govorimo o projektu koji je u tijeku, a iznosi 267 milijuna kuna, 200 milijuna kuna daje se kroz fondove Europske unije, ostatak daje Vlada RH i grad Osijek. Govorimo o obnovi 9,5 km tramvajske mreže i 23 stajališta, rekao je Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka.

Sve su to projekti koji bi trebali poboljšati kvalitetu života stanovnika na istoku Hrvatske, ali isto tako i infrastrukturom poduprijeti važan geostrateški položaj Slavonije i Baranje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.