Wang Yi: Kina je “prirodan partner” Pokreta nesvrstanih

Kina pozdravlja bitnu ulogu Pokreta nesvrstanih za zemlje u razvoju u međunarodnim odnosima i prirodan je partner pokreta, rekao je u utorak kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi.

Wang je navedeno rekao na sastanku na visokoj razini kojim je obilježena 60. obljetnica Pokreta nesvrstanih. Pokret, osnovan 1961. godine, danas uključuje 120 država članica i 18 država promatračica.

Prema Wangu, Kina je, kao prirodni partner Pokreta nesvrstanih, uvijek podržavala zemlje u razvoju u političkim, gospodarskim i međunarodnim pitanjima. Nastavit će ostvarivati jedinstvo sa svim zemljama u razvoju i zajednički otvarati nove razvojne izglede.

Ističući nedavne turbulencije u međunarodnim poslovima je Wang rekao kako je Kina spremna surađivati sa svim članicama Pokreta nesvrstanih na doprinosu globalnom razvoju, zagovarati novu vrstu međunarodnih odnosa i služiti kao praktičar multilateralizma i pionir međunarodne suradnje.

Kina će nastaviti podržavati djelovanje Pokreta nesvrstanih i unaprijediti suradnju s pokretom, kako bi zajednički napisali novo poglavlje zemalja u razvoju koje traže snagu kroz jedinstvo i nastavljaju davati nove doprinose svjetskom miru i razvoju, obećao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.