Na sastanku COP15 usvojena Deklaracija iz Kunminga

U srijedu je na tekućem 15. sastanku Konferencije stranaka Konvencije o biološkoj raznolikosti (COP15) u Kunmingu, glavnom gradu jugozapadne kineske pokrajine Yunnan, usvojena Deklaracija iz Kunminga..

Kineski ministar ekologije i okoliša Huang Runqiu je usvajanje deklaracije proglasio na segmentu visoke razine tijekom prvog dijela sastanka COP15.

“Deklaracija će poslati snažan signal koji će svijetu pokazati našu odlučnost u rješavanju problema gubitka biološke raznolikosti i naše snažnije djelovanje po pitanjima o kojima se raspravljalo tijekom ovog sastanka na visokoj razini”, rekao je Huang.

Deklaracija iz Kunminga je politička deklaracija i glavni uspjeh ove konferencije. Deklaracija se obvezuje osigurati formuliranje, usvajanje i provedbu djelotvornog globalnog okvira bioraznolikosti nakon 2020. godine kako bi se preokrenuo trenutni gubitak biološke raznolikosti i osiguralo da je biološka raznolikost na putu oporavka najkasnije do 2030. godine, kako bi se u potpunosti ispunila vizija života u skladu s prirodom za 2050.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.