Ograničena maksimalna cijena goriva

Nakon Vladine sjednice premijer Andrej Plenković rekao je da su donesene tri važne odluke.

Prva važna odluka je uredba kojom smo ograničili maksimalnu cijenu goriva – benzina na 11,10 kn i dizela na 11 kn. Ovo je agilan pristup rješavanja situacije oko porasta cijena nafte na globalnom mediteranskom tržištu koji je uzokovao i porast cijena za naše građane i gospodarstvo. Vjerujemo da će ova odluka stabilizirati očekivanja, njezin rok trajanja je u ovom trenutku 30 dana. Vjerujemo da ćemo kroz to razdoblje moći bolje planirati što i kako dalje s rastom cijena nafte, na korist našeg gospodarstva i naših građana, kazao je Plenković.

– Što se tiče druge odluke – a to su izmjene Zakona o obnovi – temeljni cilj je riješiti sva “uska grla” uočena dosad u provedbi, učiniti proceduru jednostavnijom, bržom, sigurnijom i omogućiti dinamizaciju provedbe obnove, uz zaštitu svih procesa odlučivanja uz dovoljno snažne antikorupcijske mehanizme, kazao je Plenković.

– Treća važna odluka je nalog Ministarstva pravosuđa i uprave da odbije zamolnice koje su stigle iz BiH, a vezane su za naše generale, ratne zapovjednike u vezi s VRO “Bljesak”. To je vrlo jasna poruka zaštite nacionalnih interesa i digniteta Domovinskog rata, rekao je Plenković.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.