Xi naglasio važnost osiguravanja sretnog života za starije građane

Kineski predsjednik Xi Jinping je naglasio važnost provedbe nacionalne strategije za rješavanje problema starenja stanovništva, koja će starijim građanima osigurati sretan život u srebrnim godinama.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsjednik Središnjeg vojnog povjerenstva, je navedeno rekao u uputama za državni rad na problemu starenja stanovništva, uoči Festivala dvostrukog devetog, Kineskog dana starijih osoba, koji se ove godine obilježava u četvrtak.

Xi je uoči Dana starijih osoba uputio čestitku svim starijim građanima u zemlji, zaželjevši im sretan i zdrav život.

Xi je pozvao partijske odbore i vlade na svim razinama da pridaju veliku važnost radu na starenju stanovništva, napominjući potrebu za poduzimanjem sveobuhvatnih mjera kako bi starije osobe živjele pozitivno i zdravo.

Zbog toga bi relevantni odjeli trebali obnoviti mjere, uvesti planove za financijsku potporu i unaprijediti povezane sustave, kao što su socijalna sigurnost, skrb za starije osobe i zdravstvena zaštita, rekao je Xi.

Xi je također naglasio nužnost promicanja tradicionalne vrline poštivanja starijih osoba i zaštite njihovih prava i interesa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.