Kina izrazila podršku pridruživanju kineskog znanstvenika stručnoj skupini SZO-e za proučavanje podrijetla bolesti COVID-19 i drugih epidemija

Kina će nastaviti podržavati i sudjelovati u globalnom znanstvenom istraživanju praćenja podrijetla bolesti COVID-19 i odlučno se protiviti bilo kakvom obliku političke manipulacije, priopćilo je u četvrtak kinesko Ministarstvo vanjskih poslova.

Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian je navedeno rekao na dnevnoj tiskovnoj konferenciji, odgovarajući na pitanje o novoformiranom timu stručnjaka Svjetske zdravstvene organizacije (SZO-e) za proučavanje podrijetla novog koronavirusa.

Svjetska zdravstvena organizacija je u srijedu imenovala 26 predloženih članova svoje Znanstveno-savjetodavne skupine za podrijetlo novih patogena, uključujući kineskog znanstvenika.

“Kina je oduvijek tvrdila kako je traženje podrijetla virusa ozbiljno i složeno znanstveno pitanje te kako bi znanstvenici trebali provoditi istraživanje u suradnji”, rekao je Zhao, dodajući da bi trebalo poštivati rezultate prethodne studije o tom pitanju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.