Prosvjetljenje iz energetske krize

Nedavno je u mnogo regija diljem svijeta došlo do nestašice nafte ili prirodnog plina, što je brzo povećalo cijene energije. U Europi se cijena prirodnog plina kontinuirano povećava 14 mjeseci te se stopa rasta udeseterostručila, a također su se povisile cijene električne energije u mnogo zemalja. Svijet je pao u novi krug energetske krize.

Zapravo, energetska kriza je rezultat neravnoteže potražnje i ponude. Pandemija bolesti COVID-19 je s jedne strane negativno utjecala na vađenje i prijevoz nafte i prirodnog plina, a s druge strane je radi oporavka gospodarstva nakon epidemije naglo narasla potražnja za energijom.

No, energetska kriza nam je također donijela prosvjetljenje. U današnjem dobu brzog razvoja gospodarske globalizacije, svijet sve više postaje usko povezano „globalno selo“. Suočeni se s epidemijom, klimatskim promjenama, energetskom krizom i drugim globalnim problemima, moći ćemo učinkovito odgovarati na različite izazove i rješavati krize samo ako se sve zemlje ujedine i uspostave zajednicu čovječanstva koji dijeli sudbinu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.