Putin rekao da je Kina vrlo pouzdan partner

Ruski predsjednik Vladimir Putin je u srijedu tijekom godišnje sjednice pitanja i odgovora na forumu Ruskog energetskog tjedna pohvalio Kinu kao vrlo pouzdanog partnera Rusije.

“Kina je naš najveći trgovinski i gospodarski partner … Trgovinski promet između Rusije i Kine raste te će premašiti 100 milijardi američkih dolara u prvih devet mjeseci ove godine”, rekao je, dodajući kako Kina ostaje iznimno pouzdan trgovinski partner .

Očekuje se da će bilateralna trgovina između Rusije i Kine do kraja godine dosegnuti rekordnu vrijednost, unatoč globalnom gospodarskom padu, rekao je, ističući kako je Kina ogromno tržište s rastućom gospodarskom i potrošačkom potražnjom te strateški partner u nizu velikih pitanja.

Putin je ukazao na pozitivnu rusko-kinesku energetsku suradnju, koja uključuje i jedan od najvećih projekata ukapljenog prirodnog plina u Rusiji.

“Rusija i Kina uvijek mogu sjesti za pregovarački stol i potražiti zajednička rješenja”, dodao je.

1 KOMENTAR

  1. I nama gospodarski i trgovinski odnosi moraju biti u središtu suradnje, ali ne i jedini odlučujući čimbenik. Međutim, koristi nisu jednake za sve. Dvije strane, EU i Kina, ne slažu se oko temeljnog pitanja vrijednosti i normi na kojima počiva trenutačni međunarodni poredak. Dok se Europa vodi poštovanjem demokracije, vladavine prava i ljudskih prava, Kina je autoritarna jednopartijska država. Ipak, moramo pokušati maksimalno iskoristiti prednosti naše gospodarske međuovisnosti; moramo otkloniti i postojeće neravnoteže. Priče s dalekog Istoka su inspirativne, podrška!

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.