Xi Jinping pozvao na izgradnju Kantonskog sajma u platformu za „dvostruku cirkulaciju“

Kineski predsjednik Xi Jinping je u četvrtak rekao kako bi trebalo uložiti napore u izgradnju Kineskog sajma uvoza i izvoza u glavnu platformu za kinesku razvojnu paradigmu “dvostruke cirkulacije”.

Predsjednik Xi je navedeno rekao u čestitki na 130. izdanju Kineskog sajma uvoza i izvoza, poznatog i kao Kantonski sajam, koji je započeo u gradu Guangzhou, glavnom gradu južne kineske pokrajine Guangdong.

Kantonski sajam je od pokretanja prije 65 godina dao značajne doprinose promicanju globalne trgovine, domaće i međunarodne povezanosti te gospodarskog rasta, rekao je Xi.

Istaknuvši da se svjetsko gospodarstvo i globalna trgovina suočavaju s dubokim promjenama jer se svijet nosi s promjenama i pandemijom kakvi se javljaju jednom u stoljeću je rekao kako bi Kantonski sajam trebao biti izgrađen u važnu platformu za svestrano kineske otvaranje, promicanje kvalitetnog razvoja globalne trgovine i povezivanje domaće kineske i međunarodne cirkulacije.

Xi je rekao da je Kina spremna surađivati s ostatkom svijeta na provođenju istinskog multilateralizma i unaprjeđenju izgradnje otvorenog svjetskog gospodarstva na višoj razini.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.