Xi naglasio stalan napredak u jačanju narodne demokracije cjelokupnog procesa

Kineski predsjednik Xi Jinping je naglasio podržavanje i poboljšanje sustava narodnih kongresa te kontinuirano jačanje demokracije cjelokupnog procesa.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e) i predsjednik Središnjeg vojnog povjerenstva, je navedeno rekao tijekom obraćanja na središnjoj konferenciji o radu povezanom s narodnim kongresima, održanoj od srijede do četvrtka u Pekingu.

Sustav narodnih kongresa je kineskom narodu, predvođenom KPK-om, pružio važno institucionalno jamstvo za stvaranje čuda brzog gospodarskog rasta i dugoročne društvene stabilnosti u posljednjih 60 godina, naročito tijekom četiri desetljeća reformi i otvaranja, rekao je predsjednik Xi.

Sustav narodnih kongresa je nazvao velikom kreacijom u povijesti političkih sustava, kao i potpuno novim sustavom od velikog značaja za političku povijest Kine i svijeta.

Napominjući kako institucionalna prednost ima vitalnu važnost za poduzimanje državnih strateških inicijativa, Xi je rekao kako povijest i stvarnost pokazuju da će zemlja biti stabilna ako ima čvrst sustav te da će biti jaka ako ima zdrav sustav.

Naglasio je napore za potpunu provedbu Ustava i zaštitu njegovog autoriteta i nepovredivosti, kao i za poboljšanje kineskog socijalističkog sustava zakona, kako bi na snazi bili zakoni pogodni za promicanje razvoja i osiguranje dobrog upravljanja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.