Kina će dodatno poboljšati zaštitu ljudskih prava: Dužnosnici

Kina je postigla veliki napredak u pogledu zaštite ljudskih prava, a Komunistička partija Kine (KPK) nastavit će s naporima u promicanju cilja zaštite ljudskih prava, rekli su dužnosnici u petak na simpoziju povodom 30. obljetnice prve bijele knjige u zemlji o ljudskim pravima, “Ljudska prava u Kini”.

Više od 70 ljudi, uključujući dužnosnike, predstavnike lokalnih organa, znanstvenike i stručnjake, prisustvovalo je simpoziju koji je održao Ured za informiranje Kineskog državnog vijeća.

Bijela knjiga važna je prekretnica u borbi za ljudska prava u Kini, rekao je Jiang Jianguo, zamjenik šefa Odjela za publicitet Centralnog komiteta KPK -a.

Napominjući velika postignuća poštivanja i zaštite ljudskih prava koja je KPK postigao u posljednjih 100 godina, Jiang je naglasio napore da se dodatno podupre razvojna filozofija usmjerena na ljude i poboljša zaštita ljudskih prava.

Kina ispunjava svoje međunarodne obveze vezane uz ljudska prava i provodi opsežnu međunarodnu suradnju na području ljudskih prava, rekao je Li Xiaomei, posebni predstavnik za ljudska prava u Ministarstvu vanjskih poslova.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.