Američki medij: Porazna javna zdravstvena politika nejednakošću ubija Amerikance

Američki list „The Hill“ je nedavno objavio članak naslovljen „ Porazna javna zdravstvena politika nejednakošću ubija Amerikance“. U članku stoji kako su u saveznim državama SAD-a s najgorom epidemiološkom situacijom, stope gladi, siromaštva i pretilosti također najviše. Loša zdravstvena situacija ih je dovela u veći rizik od epidemije.

Kako je navedeno u članku, prema najnovijim podacima američkog Ministarstva gospodarstva, u državama u kojima je epidemiološka situacija najozbiljnija (uglavnom na jugoistoku i jugozapadu) je stopa nesigurnosti hrane također visoka. Stanovnici tih država nemaju uvijek pristup dovoljnim zalihama hrane. To nije uzorkovano klimom ili tlom, već poraznom politikom.

U članku stoji kako su razlozi visoke stope zaraze bolešću COVID-19 u ovim regijama očiti: bojkotiranje nošenja maski, niska stopa procijepljenosti i gotovo nepostojeće mjere za poticanje ljudi na održavanje socijalne distance.

Primjerice, broj slučajeva bolesti COVID-19 na 100 tisuća stanovnika u državi Mississippi je na 10. mjestu u SAD-u, dok su stope nesigurnosti hrane, siromaštva. pretilosti i dijabetesa također najviše zemlji. No, ironično je da je tamošnja stopa poreza na prodaju najviša u zemlji, odnosno 7%.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.