Kineska vojska pozvala SAD da pojasne incident s nuklearnom podmornicom

Glasnogovornik kineske vojske je u utorak pozvao Sjedinjene Američke Države da razjasne incident koji je uključivao američku nuklearnu podmornicu te prestanu provoditi takozvane operacije “slobode plovidbe” u Južnom kineskom moru.

Glasnogovornik Ministarstva nacionalne obrane Tan Kefei je navedeno rekao odgovarajući na upit o američkoj nuklearnoj podmornici koja se nedavno sudarila s nepoznatim objektom u Južnom kineskom moru, uzrokujući štetu i ozljede.

“Primjećujemo da je američka vojska namjerno odgađala objavljivanje i prikrivala detalje incidenta”, rekao je Tan, dodajući kako je takav neodgovoran i tajnovit pristup izazvao da Kina i zemlje koje okružuju Južno kinesko more nemaju drugog izbora nego dovoditi u pitanje istinitost incidenta i namjere SAD-a.

“Kina poziva Sjedinjene Američke Države da ozbiljno shvate zabrinutosti svih strana, zauzmu odgovoran stav i što je prije moguće detaljno objasne incident, kako bi međunarodnoj zajednici i zemljama u regiji pružile zadovoljavajuće objašnjenje”, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.