Peking dočekao olimpijski plamen i objavio plan putovanja štafete

Olimpijski plamen, zapaljen za Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. u antičkoj Olimpiji u zapadnoj Grčkoj, je u srijedu ujutro stigao u Peking.

Svečanost dobrodošlice je održana na Olimpijskom tornju, prepoznatljivom obilježju Olimpijskih igara u Pekingu 2008. Na svečanosti je pregledan proces paljenja i primopredaje olimpijskog plamena u Grčkoj prije nego što je Cai Qi, sekretar pekinškog Općinskog komiteta KPK-a i predsjednik Organizacijskog odbora Pekinga 2022., preuzeo plamen i zapalio kotao.

Zhang Jiandong, dogradonačelnik Pekinga i izvršni potpredsjednik Organizacijskog odbora Pekinga 2022., je rekao kako je osiguravanje zdravlja i sigurnosti svih sudionika glavni prioritet kako se približavaju Zimske olimpijske i paraolimpijske igre.

Predviđen je niz štafetnih aktivnosti baklje, uključujući izlaganje olimpijskog plamena sa sloganom “Zdravlje, radost i energija”.

Prema organizacijskom odboru, olimpijski će plamen u početku biti izložen na Olimpijskom tornju u Pekingu, a zatim će obići Kinu, s ciljem širenja olimpijskog duha i uključivanja više ljudi u sudjelovanje u sportovima na ledu i snijegu.

Od 2. do 4. veljače 2022. će se u tri natjecateljske zone u Pekingu, Yanqingu i Zhangjiakouu održati izvanmrežna štafeta baklje s 1200 nosača.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.