Kina izdala glavni plan za gospodarski krug Chengdu-Chongqing

Centralni komitet Komunističke partije Kine i Državno vijeće su izdali glavni plan za izgradnju gospodarskog kruga Chengdu-Chongqing na jugozapadu Kine.

Cilj plana, objavljenog u srijedu, je pretvoriti područje Chengdu-Chongqing u gospodarski krug s vlastitim prednostima i karakteristikama te novi pokretač i važan poticaj rasta i visokokvalitetnog razvoja zemlje, navedeno je u dokumentu.

Očekuje se da će gospodarski krug Chengdu-Chongqing postati važno gospodarsko središte, centar znanstvenih i tehnoloških inovacija, novo područje reformi i otvaranja te mjesto s visokom kvalitetom života.

Do 2025. godine će gospodarski krug Chengdu-Chongqing ostvariti značajno povećanje gospodarske snage, vitalnosti razvoja i međunarodnog utjecaja, a očekuje se da će oko 66% njegovih stalnih stanovnika živjeti u urbanim područjima, stoji u planu.

Sva urbana područja i ključne lokacije će biti pokrivene 5G mrežom, a u gospodarskom krugu bit će vidljivo poboljšanje nove infrastrukture i jačanje sposobnosti za zaštitu energetske sigurnosti.

Plan detaljno opisuje mjere poput izgradnje odredišta za globalne potrošače, ekološke barijere za gornji tok rijeke Jangce i novog središta za reforme i otvaranje u unutrašnjosti, kao i unaprjeđenje integriranog urbano-ruralnog razvoja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.