Wang Yi: Tibet je živopisan prikaz kineske demokracije i ljudskih prava te prozor za otvaranje

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi je u srijedu rekao da je Tibet postao živopisan prikaz napretka kineske demokracije i ljudskih prava te važan prozor za otvaranje Kine i suradnju sa svijetom.

Wang je navedeno rekao na posebnom događanju Ministarstva vanjskih poslova organiziranom kako bi se svijetu predstavila Autonomna regija Tibet u jugozapadnoj Kini. Događanju s temom “Kina na novom putovanju: novo poglavlje razvoja za sretan novi Tibet” su prisustvovali diplomatski izaslanici i predstavnici međunarodnih organizacija u Kini.

Pod vodstvom KPK-e su se u proteklih 70 godina ljudi svih etničkih skupina na Tibetu ujedinili i radili zajedno kako bi regiju učinili oličenjem uspjeha kineskog skočnog razvoja, živopisnim prikazom napretka kineske demokracije i ljudskih prava i važnim prozorom za otvaranje Kine i suradnju sa svijetom, rekao je Wang.

Wang je rekao da su otvaranje i razvoj Kine uvijek bili usko povezani sa svijetom te će Kina nastaviti dijeliti nove prilike sa svijetom, raditi s drugim zemljama na provedbi Globalne razvojne inicijative i nastaviti promicati izgradnju globalne zajednice razvoja koja dijeli budućnost.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.