Kina izdala stajalište o suradnji s UN-om

Kinesko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je u petak dokument sa stajalištem o svojoj suradnji s Ujedinjenim narodima uoči komemorativnog sastanka povodom 50. obljetnice obnove zakonitog sjedišta Narodne Republike Kine u UN-u.

Dana 25. listopada 1971. Opća skupština UN-a na svom 26. zasjedanju usvojila je Rezoluciju 2758 velikom većinom kako bi obnovila sva prava Narodne Republike Kine u UN-u.

Dokument o stajalištu osvrnuo se na suradnju Kine s UN-om u posljednjih 50 godina, koja se stalno širi i produbljuje.

Tijekom proteklih 50 godina Kina je čvrsto podržavala svjetski mir i sigurnost, ulagala snažne napore za promicanje globalnog razvoja, postojano radila na unapređenju međunarodne vladavine prava, u potpunosti podržavala UN u igranju središnje uloge u međunarodnim poslovima, aktivno promicala i štitila ljudske prava, snažno je unaprijedila razvoj i suradnju na društvenim pitanjima te dala kontinuirani doprinos poboljšanju zdravstvene skrbi za čovječanstvo, navodi list.

Dokument također iznosi stavove i prijedloge Kine o važnim međunarodnim pitanjima kao što su podržavanje multilateralizma, promicanje globalnog razvoja i ujedinjenje protiv epidemije.

Kina će i dalje biti graditelj svjetskog mira, doprinos globalnom razvoju, branitelj međunarodnog poretka i pružatelj javnih dobara, navodi se u dokumentu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.