Fiskalni prihod Kine porastao je za 16,3 posto u prvih devet mjeseci

Kineski fiskalni prihodi zabilježili su međugodišnje povećanje od 16,3 posto u prvih devet mjeseci ove godine, pokazali su službeni podaci u petak.

Prema podacima Ministarstva financija, fiskalni prihod zemlje iznosio je 16,4 bilijuna juana (oko 2,56 bilijuna američkih dolara).

Porezni prihodi iznosili su 14,07 bilijuna juana u razdoblju od siječnja do rujna, što je 18,4 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

Prihodi od poreza na dodanu vrijednost, najvećeg izvora fiskalnih prihoda u zemlji, skočili su 17,4 posto u odnosu na godinu ranije na 5,01 bilijun juana.

Središnja vlada i lokalne samouprave prikupile su 7,65 bilijuna juana odnosno 8,75 bilijuna juana fiskalnih prihoda, uz rast od 17,1 posto u odnosu na prethodnu godinu, odnosno 15,6 posto.

Podaci od petka također su pokazali da je kineska fiskalna potrošnja porasla 2,3 posto, iz godine u godinu, na 17,93 bilijuna juana u devet mjeseci.

Fiskalna potrošnja na obrazovanje porasla je 5,2 posto na godišnjoj razini, dok je potrošnja za zdravstvo i medicinu porasla za 2,3 posto, priopćilo je ministarstvo.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.