Kineska agencija za međunarodnu razvojnu suradnju: Kina svijetu dostavila preko 1,5 milijarde doza cjepiva protiv bolesti COVID-19

Kina je ove godine osigurala više od 1,5 milijarde doza cjepiva protiv bolesti COVID-19 za 106 zemalja i četiri međunarodne organizacije, što je najviše na svijetu, rekao je Luo Zhaohui, predsjednik Kineske agencije za međunarodnu razvojnu suradnju, na tiskovnoj konferenciji održanoj u utorak.

Odgovarajući na pitanja kineskih i stranih medija su dužnosnici agencije pojasnili kineske napore u međunarodnoj pomoći i suradnji protiv pandemije bolesti COVID-19.

U travnju, kada je delta soj izazvao velik broj slučajeva bolesti COVID-19 u kineskim susjednim zemljama Nepalu, Afganistanu, Laosu, Kambodži, Mianmaru i Šri Lanki, Kina je odmah odgovorila na njihove potrebe osiguravanjem spremnika i generatora kisika te respiratora, rekao je Luo .

Do sada je Kina u susjedne zemlje kojima je potrebna pomoć poslala 80 milijuna doza cjepiva protiv bolesti COVID-19 i desetak ekipa stručnjaka te je održala više od 1000 video treninga za njihovo medicinsko osoblje, dodao je Luo.

Osim toga, Kina aktivno podupire gospodarski oporavak afričkih zemalja kroz projekte otplate duga i suradnje i istovremeno pomaže zemljama u obuci stručnjaka i dijeljenju iskustava s lokalnim bolnicama, rekao je potpredsjednik agencije Zhou Liujun.

Ove godine će Kina nastojati svijetu osigurati 2 milijarde doza cjepiva protiv bolesti COVID-19 i dodatnih 100 milijuna doza za zemlje u razvoju, rekao je Deng Boqing, također potpredsjednik agencije. Zemlja će također donirati 100 milijuna dolara COVAX-u i nastaviti promicati međunarodnu suradnju u području cjepiva, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.