AIIB obećala potpuno usklađivanje s ciljevima Pariškog sporazuma do sredine 2023.

Azijska infrastrukturna investicijska banka (AIIB) se u utorak obvezala da će do 1. srpnja 2023. uskladiti poslovanje s ciljevima Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama, a također je obećala nastavak pomoći zemljama članicama u naporima za suprotstavljanje gospodarskom utjecaju pandemije bolesti COVID-19.

Foto: VCG

Foto: VCG

Navedeno je najavljeno nakon početka šestog godišnjeg sastanka ove multilateralne investicijske banke sa sjedištem u Pekingu koji će trajati od 26. do 28. listopada, a ove godine su ga virtualno ugostili Ujedinjeni Arapski Emirati, s pozadinom pandemije.

AIIB procjenjuje da će joj kumulativna odobrenja za klimatsko financiranje do 2030. dosegnuti 50 milijardi dolara. Taj iznos bi predstavljao četverostruko povećanje godišnjih obveza za financiranje klimatskih promjena od kada je AIIB počela javno izvještavati o ovoj brojci 2019. godine.

Ranije ove godine je AIIB najavila da do 2025. namjerava postići udio klimatskog financiranja u stvarnim odobrenjima financiranja od najmanje 50%. Objava iz utorka predstavlja ključan korak prema postizanju tog cilja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.