FFOS: Izložba „Duh slova i znakova“

Povodom Dana buditelja Republike Bugarske održat će se izložba „Duh slova i znakova“ i to u četvrtak, 28. listopada 2021., u 13.30 sati, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (Ul. Lorenza Jägera 9, Osijek).

Izložba „Duh slova i znakova“ predstavlja se uz potporu i partnerstvo Veleposlanstva Republike Bugarske u Zagrebu te predstavlja bugarsku glagoljicu.

Nacionalni donatorski fond “Bugarska kroz 13 stoljeća” i Nacionalna srednja škola primijenjene umjetnosti “Trevnenska škola” su povodom 1.150 godina Moravske misije svete braće Ćirila i Metoda pokrenuli natječaj za srednjoškolce na temu “Duh slova i znakova”. Mladi umjetnici stvaraju digitalne crteže u čijim se kompozicijama isprepliću elementi glagoljice. Pobjednica u tom natječaju je Denitsa Pavlova, a drugo i treće mjesto zauzimaju Emilia Vasileva i Gabriela Tsvyatkova.

Na otvorenju izložbe možete uživati u izvedbi članova Zaklade „Boris Christoff“ iz Bugarske.

Zaklada „Boris Christoff“ nastala je 2014. godine u Sofiji s ciljem populariziranja djela velikog bugarskog opernog pjevača Borisa Christoffa u zemlji i inozemstvu. Njezina je misija promicanje, poticanje i podrška bugarskom glazbenom i opernom stvaralaštvu.

Predsjednik Zaklade je maestro Boyko Tsvetanov, jedan od najvećih opernih pjevača 20. stoljeća, solist Opere u Zürichu i prvi učenik Borisa Christoffa. Zajedno s maestrom Alexom Zografovom i Stoyanom Bonchevom nastupa diljem svijeta.

Događaj zbližava hrvatski i bugarski narod te predočuje njihovu zajedničku povijest!

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.