Kina objavila plan za poticanje razvoja e-trgovine

Kina je u utorak objavila plan za poticanje razvoja e-trgovine tijekom razdoblja 14. Petogodišnjeg plana (2021.-2025.).

Plan su zajednički izdali kinesko Ministarstvo trgovine, Ured Središnjeg povjerenstva za pitanja kibernetičkog prostora i Kinesko nacionalno povjerenstvo za razvoj i reformu, na temelju 14. Petogodišnjeg plana nacionalnog gospodarskog i društvenog razvoja i dugoročnih ciljeva do 2035. godine, stoji na internetskoj stranici Ministarstva trgovine.

Foto: VCG

Foto: VCG

U planu je navedeno da će se e-trgovina do 2025. dodatno integrirati s primarnom, sekundarnom i tercijarnom industrijom, a digitalna transformacija industrijskih i opskrbnih lanaca će se daljnje unaprijediti, postajući značajna snaga u transformaciji i nadogradnji tradicionalnih industrija i oživljavanju ruralnih područja. .

Očekuje se da će do 2025. godine vrijednost transakcija u e-trgovini dosegnuti 46 bilijuna juana (7,2 bilijuna dolara), uspoređujući s 37,2 bilijuna juana u 2020. Očekuje se da će broj radnih mjesta u e-trgovini do 2025. dostići 70 milijuna, povećavajući se sa 60,15 milijuna u 2020., stoji u planu.

Navedeno je da će do 2035. e-trgovina postati važna pokretačka snaga kineske gospodarske, znanstvene i tehnološku snage i poticaj promicanju učinkovite raspodjele resursa u industrijskim i opskrbnim lancima te ključan dio suvremenog kineskog gospodarskog sustava.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.