Kina formulirala pet novih principa za borbu protiv klimatskih promjena

Kina je formulirala pet novih principa za borbu protiv klimatskih promjena, navedeno je u bijeloj knjizi objavljenoj u srijedu.

Kina u rješavanju klimatskih promjena zagovara izgradnju snažnog osjećaja zajedništva, aktivnu provedbu nove razvojne filozofije i pristup usmjeren na ljude.

Ističući kinesku predanost dostizanju vrhunca otpuštanja ugljičnog dioksida do 2030. i postizanju ugljične neutralnosti do 2060. godine, bijela knjiga naglašava da je to neophodno učiniti kako bi se ublažila ograničenja u resursima i okolišu.

Kina je ove ciljeve uključila u svoj ukupan gospodarski i društveni razvoj, usvojivši holistički pristup i uravnotežujući odnose između gospodarskog rasta i smanjenja otpuštanja, stoji u bijeloj knjizi.

U bijeloj knjizi je također navedeno da Kina gleda na prevenciju i kontrolu onečišćenja kao na sastavni dio odgovora na klimatske promjene.

Prema bijeloj knjizi, Kina nastoji postići sinergiju smanjenja onečišćenja i otpuštanja ugljičnog dioksida kroz strukturnu prilagodbu, optimiziranu konfiguraciju, sinergiju politika i inovativne mehanizme.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.