Koncertni ciklus Grada

Koncertom Hrvatskog baroknog ansambla pod nazivom “Telemannia” danas, 28. listopada, u Kulturnom centru Osijek s početkom u 20 sati bit će svečano otvoren Koncertni ciklus grada, koji ulazi u svoju 10. sezonu i koji će u Osijeku tijekom cijele godine ugostiti vodeća imena, izvođače i ansamble hrvatske klasične glazbe, ali i neke novosti poput obiteljskih koncerata za djecu i mlade.

Organizatori uzbudljive desete sezone Koncertnog ciklusa Grada već su jučer sugrađanima na dar pripremili impresivan uvodni koncert Varaždinskog komornog orkestra, a kako su najavili danas gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i ravnatelj Kulturnog centra Ivan Kristijan Majić – bogat i raznovrstan program s nizom vrhunskih koncerata nastavit će se tijekom cijele godine.

– Kreće Koncertni ciklus Grada Osijeka gdje su obuhvaćeni najvažniji koncertni događaji klasične glazbe u gradu. Radi se o ciklusu glazbenih gostovanja eminentnih hrvatskih i inozemnih solista i ansambala koji će nastupati i u Kulturnom centru i na drugim zanimljivim lokacijama diljem županije, jer se u projekt uključila i Osječko-baranjska županija. Koncertnim ciklusom želimo graditi mostove između publike, gradova i kultura i siguran sam da će svi koji nastupaju znati to prepoznati i privući što veći broj ljudi – rekao je gradonačelnik Radić.

Podsjetio je kako su koncerti i manifestacije tijekom Ljeta u Osijeku bili iznimno dobro posjećeni te da je Gradu cilj nastaviti tim tempom tijekom jeseni i zime.

Detaljnije: osijek.hr

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.