Završena radionica Pekinškog foruma Xiangshan

Stručnjaci i znanstvenici koji su sudjelovali na radionici Pekinškog foruma Xiangshan su se složili da bi međunarodna zajednica trebala nastaviti provoditi uzajamno korisnu suradnju u i promicati globalno upravljanje sigurnošću.

Na internetskom seminaru Pekinškog foruma Xiangshan 2021. koji je završio u utorak su stručnjaci i znanstvenici iz gotovo 20 zemalja i međunarodnih organizacija putem interneta i uživo proveli rasprave o multilateralizmu i globalnom sustavu, situaciji u Afganistanu i međunarodnoj sigurnosnoj suradnji u kontekstu pandemije bolesti COVID-19.

Također su razmijenili mišljenja o pitanjima kao što su jačanje interakcije malih i srednjih zemalja s velikim zemljama, učinkovito sudjelovanje malih i srednjih zemalja u globalnom i regionalnom upravljanju sigurnošću, izazovi s kojima se suočava globalna strateška stabilnost te poboljšanje mehanizama i pravila globalnog upravljanja kod suočavanja s globalnim sigurnosnim izazovima kao što su zarazne bolesti i klimatske promjene.

Pekinški forum Xiangshan, pokrenut 2006. godine, je sigurnosna i obrambena platforma visoke razine za međunarodnu razmjenu s globalnim utjecajem.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.