U natjecateljskim zonama Yanqing i Peking dovršeni objekti za ZOI 2022. u Pekingu

Izgradnja zimskih olimpijskih objekata i prateće infrastrukture u natjecateljskim zonama Peking i Yanqing je u potpunosti završena, nakon što je u četvrtak dovršena obnova Nacionalnog stadiona.

Ding Jianming, zamjenik direktora Ureda Stožera za izgradnju velikih projekata u Pekingu, je rekao: “Deseci tisuća graditelja zimskih olimpijskih objekata su se od 31. ožujka 2017. posvetili radu u skladu sa zahtjevima izgradnje Zimskih olimpijskih igara.”

Do sada je osam natjecateljskih i 16 nenatjecateljskih objekata te 31 prateći infrastrukturni projekt, poput brze željeznice i opskrbe električnom energijom u natjecateljskim zonama u Pekingu i Yanqingu, stavljeno u upotrebu i isporučeno Organizacijskom odboru Zimskih olimpijskih i paraolimpijskih igara u Pekingu 2022.

Ding Jianming je rekao kako su, s ulaskom priprema za Zimske olimpijske igre u Pekingu u završno užurbano razdoblje, natjecateljske zone Peking i Yanqing započele sveobuhvatnu izgradnju privremenih objekata.

1 KOMENTAR

  1. Želim s vama podijeliti jednu zanimljivu “crticu” iz povijesti. Naime, Hrvatska je prvi put samostalno sudjelovala na zimskim Olimpijskim igrama u Albertvilleu 1992. godine. U prošlosti hrvatski športaši su predstavljali različite južnoslavenske državne zajednice (1920. – 1988.), Italiju (između dvaju svjetskih ratova, hrvatski športaši iz Zadra s okolicom, Rijeke s okolicom, Istre i otoka dodijeljenih Italiji) te Austriju odnosno Mađarsku kao dijelove Austro-Ugarske (1896. – 1912.). Prvi Hrvat – osvajač olimpijskoga odličja bio je Milan Neralić. Od hrvatske samostalnosti 1991. do 1. ožujka 2010. hrvatski športaši osvojili su ukupno 27 olimpijskih medalja. Na stranici Priče s dalekog istoka neka i dalje bude što više športskih vijesti i priča!

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.