Xi Jinping pozvao na konkretne djela za rješavanje klimatskih promjena i energetskih pitanja

Kineski predsjednik Xi Jinping je u nedjelju, tijekom obraćanja na samitu čelnika G20, istaknuo klimatske promjene i pitanja energetike kao najistaknutije globalne izazove te pozvao na konkretna djela prema načelu zajedničke, ali diferencirane odgovornosti.

U govoru putem video veze je Xi pozdravio sve veću volju i zamah međunarodne zajednice u zajedničkom suočavanju s izazovima te istaknuo da je ključ poduzeti konkretna djela.

Napominjući česte pojave ekstremnih vremenskih prilika i nedavne turbulencije na međunarodnom energetskom tržištu, Xi je pozvao međunarodnu zajednicu da uravnoteži zaštitu okoliša i gospodarski razvoj te razmotri način života ljudi suočenih s klimatskim izazovima.

Kineski predsjednik je ponovio važnost potpune provedbe Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama i Pariškog sporazuma s Ujedinjenim narodima u srži.

Međunarodna zajednica bi trebala ubrzati djelovanje i unaprijediti suradnju s načelom zajedničke, ali diferencirane odgovornosti kao kamenom temeljcem, međunarodnim zakonima kao osnovom i učinkovitim djelovanjem kao smjernicama, rekao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.