Investitor Jim Rogers rekao da će Kineski međunarodni uvozni sajam stvoriti uzajamno korisnu situaciju

Predstojeći Kineski međunarodni uvozni sajam u potpunosti pokazuje kinesku odlučnost u nastavku otvaranja prema svijetu i stvorit će situaciju u kojoj svi dobivaju, rekao je Jim Rogers, svjetski poznati investitor i financijski komentator.

“Otvaranje je bolje nego zatvaranje”, rekao je Rogers za agenciju Xinhua u nedavnom intervjuu održanom putem video veze, ističući kako je 4. Kineski međunarodni sajam zakazan za 5.-10. studenoga u Šangaju “sjajna ideja za povećanje trgovine i prosperiteta.”

“Pisao sam predavanja i mnogo puta priopćio da se bolje otvoriti nego zatvoriti”, rekao je. “Što se više otvaramo, što više trgujemo jedni s drugima, što više komuniciramo jedni s drugima, svima će nam biti bolje.”

“Povijest vrlo jasno pokazuje da će zemlje i društva i gospodarstva koja se zatvaraju propasti. Zemlje koje se otvaraju rastu i napreduju”, istaknuo je Rogers, predsjednik tvrtke Beeland Interests i tvorac Rogersovog međunarodnog robnog indeksa.

“Nema sumnje da je multikulturalnost bolja za sve nas”, rekao je, dodajući kako je veliki sajam kineska mjera za daljnje otvaranje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.