Mnogi su zatvorili svoje obrte i cvjećarnice u doba korona krize

Ovih dana se financijski pokušavaju oporaviti i cvjećari koji su prvi pogođeni koronakrizom, ali su se i zadnji oporavljali. Mnogi su zatvorili svoje obrte i cvjećarnice u doba korona krize koja se ponovno vraća.

Kad se sjetimo prošle godine kad je krenula kriza, u našem cvjećarskom krugu kružile su snimke što se u Nizozemskoj dešavalo gdje su polja silnog cvijeća mljeli i uništavali jer nije postojalo tržište, ništa nije bilo otvoreno. Naravno da se kod nas u Hrvatskoj to dogodilo, ljudi su morali preorati svoje usjeve jer nije bilo drugog načina da se to iskoristi, kazala je Irena Kovačić predsjednica sekcije cvjećara HOK-a.

Na izjavu voditelja da se tijekom korona krize se pojavila i nelojalna konkurencija, ljekarne koje su prodavale cvijeće citrusa dok je cvjećarima to bilo zabranjeno, Irena Kovačić, predsjednica sekcije cvjećara HOK-a komentirala je kako su preko Hrvatske obrtničke komore slali puno dopisa prema ministarstvu gdje su ukazivali na svoju nemoćnost.

U cvjećarstvu najčešće rade obitelji, koji zapošljavaju vlasnika i obitelji je aktivna u tome i to im je jedini prihod. Svi drugi, veliki, su radili s istim tik artiklima koji su nama bili zabranjeni, naglašava Irena Kovačić.

Na pitanje je li iskontrolirana konkurencija u cvjećarstvu s velikim trgovačkim lancima koji uvijek mogu ponuditi nižu cijenu i nemaju problem najma prostora kao što to imaju privatnici, Kovačić je odgovorila kako je taj problem gotovo nemoguće iskontrolirati.

– Mi vjerujemo u naše kupce, u naše mušterije, sve što možete pronaći na policama velikih shopping centara, mi cvjećari svojim kupcima to nudimo na puno bolji i kvalitetniji način, to je jedan dio našeg opstanka, zaključuje Kovačić.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.