U Šangaju započeo Svjetski forum laureata koji okuplja nagrađivane znanstvene čelnike

U ponedjeljak je u Šangaju započeo 4. Svjetski forum laureata, okupivši više od 130 odlikovanih znanstvenika, uključujući 68 dobitnika Nobelove nagrade, koji će sudjelovati na trodnevnom forumu.

Ovogodišnji forum, usredotočen na temu “Otvorena znanost: izgradnja otvorenog inovativnog okoliša”, će ugostiti gotovo 100 konferencija i aktivnosti u 14 sekcija, koje će pokrivati niz osnovnih disciplina kao što su kemija, fizika, znanost o životu i matematika.

Michael Levitt, dobitnik Nobelove nagrade za kemiju 2013. i potpredsjednik Svjetske udruge laureata, je na svečanom otvaranju objavio inicijativu s istim naslovom kao i forum, koja zagovara otvorenu znanost i potiče djelovanje koje ju podupire.

Organizatori su također najavili osnivanje nagrade Svjetske udruge laureata, koja će biti službeno pokrenuta 2022. godine, s dvije pojedinačne nagrade od kojih svaka donosi 10 milijuna yuana (oko 1,56 milijuna američkih dolara).

Nagrada će se usredotočiti na potporu izvornim temeljnim istraživanjima i poticanje znanstvenika na bolje sudjelovanje i služenje zajedničkoj dobrobiti cijelog čovječanstva, rekao je Roger Kornberg, predsjednik Svjetske udruge laureata i dobitnik Nobelove nagrade za kemiju 2006. godine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.