Xi poziva na snažnije akcije za zajedničko rješavanje klimatskih izazova

Kineski predsjednik Xi Jinping je u ponedjeljak pozvao sve strane na poduzimanje snažnijih radnji u zajedničkom nošenju s klimatskim izazovima.

Xi je navedeno napisao u izjavi za Samit svjetskih čelnika na 26. sjednici Konferencije stranaka (COP26) Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama, koja se održava u Glasgowu u ponedjeljak i utorka.

Štetni učinci klimatskih promjena postaju sve očigledniji te predstavljaju sve veću hitnost za globalno djelovanje, rekao je.

Kineski predsjednik je iznio trostruki prijedlog za rješavanje klimatskih izazova, koji uključuje podršku multilateralnom konsenzusu, fokusiranje na konkretna djela i ubrzavanje zelene tranzicije.

Uključene stranke moraju poštovati svoje obveze, postaviti realne ciljeve i vizije te dati sve od sebe u skladu s nacionalnim uvjetima kako bi ispunile klimatske obveze, rekao je Xi.

Kineski predsjednik je istaknuo odgovornost razvijenih zemalja u suočavanju s klimatskim promjenama, rekavši kako bi, osim što bi same trebale učiniti više, također trebale pružiti podršku i pomoć zemljama u razvoju.

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.