Kina će povećati potporu pravima intelektualnog vlasništva u novim područjima i poslovnim oblicima

Kina će uložiti više napora u sektor prava intelektualnog vlasništva, kako bi bolje podržala rast novih područja i poslovnih oblika tijekom razdoblja 14. Petogodišnjeg plana (2021.-2025.), priopćila je uprava za intelektualno vlasništvo.

Prema planu će Nacionalna uprava za intelektualno vlasništvo provesti dubinsku studiju i uspostaviti praksu u internetu, velikim podacima, umjetnoj inteligenciji te drugim novim područjima i poslovnim oblicima.

Kina će tijekom razdoblja 14. Petogodišnjeg plana uložiti raznolike napore u ispitivanje patenata, zaštitu prava intelektualnog vlasništva podataka općenito i na internetu te međunarodnu suradnju u tom području, priopćila je uprava,

Uprava će omogućiti punu ulogu dvosmjerne funkcije promocije patentnog ispita u unaprjeđenju inovacija i primjene. Unaprijedit će i pravila ispitivanja u novim područjima, kako bi potaknula otkrića u temeljnim tehnologijama i njihovoj industrijskoj primjeni.

Također će promicati provedbu projekta za zaštitu prava intelektualnog vlasništva podataka, potaknuti zakonodavna istraživanja i uspostaviti pravila u sektoru, s ciljem učinkovite zaštite i korištenja podataka radi osiguravanja osobne privatnosti i nacionalne sigurnosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.