Dužnosnici UNESCO-a pohvalili ulogu Kine u UN-u tijekom posljednjih 50 godina

Dužnosnici i veleposlanici država članica Organizacije Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO-a, eng. United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) su u srijedu pohvalili ulogu koju je Kina imala od obnove zakonitog članstva u Ujedinjenim narodima prije 50 godina.

Kineska postignuća se “mogu opisati samo kao povijesni napredak s dubokim i jakim implikacijama za cijeli svijet”, rekao je Altay Cengizer, predsjednik 40. zasjedanja Generalne konferencije UNESCO-a, dodajući kako je Kina ublažila ekstremno siromaštvo i znatno podigla životni standard ljudi.

Agapito Mba Mokuy, predsjednik Izvršnog odbora UNESCO-a, je pak rekao kako je UNESCO prva specijalizirana agencija sustava UN-a koja je prije 50 godina priznala vladu Narodne Republike Kine kao jedinu legitimnu predstavnicu Kine pri UNESCO-u.

“Kina je posebna i visoko cijenjena saveznica UNESCO-a, zahvaljujući vašoj podršci i uključenosti u niz različitih aktivnosti UNESCO-a u svim domenama”, rekao je kineskoj stalnoj delegaciji pri UNESCO-u pomoćnik glavnog ravnatelja Odjela za Afriku UNESCO-a Firmin Matoko, u ime glavne ravnateljice UNESCO-a Audrey Azoulay.

Tebogo Seokolo, južnoafrički veleposlanik u Francuskoj i stalni izaslanik pri UNESCO-u, je rekao kako je Kina u posljednjih 50 godina dala pozitivan doprinos provedbi načela za koja se zalaže UNESCO. “Kina je u tome bila uzorna.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.