Je li moguća daljnja suradnja Milanovića i Banožića?

Je li moguća daljnja suradnja između predsjednika Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića i hoće li njihov sukob utjecati na stanje u Oružanim snagama, ali i na izbor veleposlanika bila je tema u emisiji “U mreži Prvog”.

Možda su i jedni i drugi trebali reagirati drugačije, ali sad smo tu gdje jesmo i dajemo loš primjer svima drugima. Kad je ovakva komunikacija na vrhu onda svima daje loš primjer i možemo očekivati eskalaciju i na nižim razinama, kazao je komunikacijski stručnjak Krešimir Macan.

Kad se dogodi ovakva stvar, dodao je – u sukobu percepije stradaju činjenice. Nitko ne osporava da ministar obrane ima određene ingerencije u mirnodopskim uvjetima i upravo je to omogućila Milanovićeva vlada, kazao je Macan te naglasio da je u Ustavu jasno određeno da je predsjednik vrhovni zapovjednik Oružanih snaga. “Obojica sada plivaju u tome”, kazao je. Podsjetio je da su se i premijer i predsjednik nekada svađali oko toga tko je jazavac i slično – a sve je završilo jednom sjednicom Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Smatra da se svađama teško može pridobiti glasače, podsjetio je Macan a skok rejtinga Milanovića dogodio se zbog principijelnog stava oko Vrhovnog suda.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.