Kina poručila SAD-u da oko klimatskih promjena poduzmu djela, a ne prazne riječi

Borba protiv klimatskih promjena zahtijeva konkretna djela, a ne prazne riječi, rekao je u srijedu glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin odgovarajući na optužbe američkog predsjednika Joea Bidena da se Kina “udaljila” od pitanja klimatskih promjena.

Biden je navedeno rekao na 26. Konferenciji stranaka Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama (COP26).

“Kina u prosjeku dnevno poveća šumske površine za oko 12 000 hektara i instalirani fotonaponski kapacitet za oko 90 000 kW. Gradimo niz velikih vjetroelektrana i fotonaponskih projekata ukupne snage gotovo 30 milijuna kW”, rekao je Wang novinarima, ističući kako su kineska djela u vezi klimatskih promjena “stvarna”.

Napominjući da se uspješno upravljanje oslanja na čvrsto djelovanje, a djela govore više od riječi je Wang rekao da su Kina i SAD uložile zajedničke napore u zalaganju za Pariški sporazum, ali je kasnije povlačenje SAD-a poremetilo globalno upravljanje klimom i provedbu sporazuma.

Pozdravljajući povratak SAD-a klimatskom paktu je Wang izrazio nadu da će SAD ozbiljno preuzeti svoje odgovornosti, osmisliti i provesti specifične politike i mjere za smanjenje otpuštanja stakleničkih plinova što je ranije moguće, poštovati svoje financijske obveze te ih prestati neprestano skraćivati i mijenjati.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.