Kinesko iskustvo otvaranja korisno za svijet: Izvješće

Kinesko iskustvo otvaranja moglo bi pomoći u promicanju globalnog otvaranja i suradnje, navodi se u izvješću objavljenom u petak tijekom četvrtog China International Import Expo (CIIE).

Izvješće o otvorenosti svijeta 2021. sastavili su Institut za svjetsku ekonomiju i politiku pri Kineskoj akademiji društvenih znanosti i Istraživački centar za Međunarodni ekonomski forum Hongqiao. Saželo je četiri važna dijela kineskog iskustva otvaranja.

Otvaranje Kine svijetu uvijek je odražavalo blisku integraciju kineskih nacionalnih uvjeta s općim trendom u svijetu, navodi se u izvješću.

Rečeno je da je Kina iskoristila otvaranje za promicanje reformi i razvoja. Visok stupanj interakcije između otvaranja i reformi s jedne strane i promicanja reformi kroz otvaranje s druge strane dio je onoga što stoji iza trajnog i brzog razvoja Kine.

Kina je nepokolebljivo širila svoje otvaranje, provodeći ga na stalan i uredan način kako bi promicala dinamičnu integraciju otvaranja i ekonomske sigurnosti, navodi se u izvješću.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.