Regionalna gospodarska integracija potiče otvorenost u financijama

Regionalna gospodarska integracija pomoći će potaknuti otvaranje financija i stvoriti više prostora za razvoj financijskih institucija, prema sudionicima podforuma tijekom tekućeg China International Import Expo (CIIE) u Šangaju.

Wang Bingnan, kineski zamjenik ministra trgovine, rekao je da je Kina igrala aktivnu ulogu u regionalnoj ekonomskoj integraciji, istovremeno čvrsto čuvajući multilateralni trgovinski sustav.

Kina je potpisala 19 sporazuma o slobodnoj trgovini (FTA) s 26 zemalja i regija, a njezin obujam trgovine s partnerima u FTA čini gotovo 35 posto ukupne vanjske trgovine, rekao je Wang na podforumu o regionalnoj integraciji. To je održano u petak na četvrtom međunarodnom gospodarskom forumu Hongqiao, događaju CIIE.

Prema Wangu, Kina će se otvoriti prema vanjskom svijetu na višoj razini, aktivno promicati regionalnu gospodarsku integraciju, pružiti veće tržište i više mogućnosti za regiju i svijet, te pogurati gospodarsku globalizaciju prema otvorenijem, uključivijem, uravnoteženijem i win-win smjeru.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.