Xi čestita novinskoj agenciji Xinhua 90. godišnjicu osnutka

Kineski predsjednik Xi Jinping poslao je pismo u kojem je čestitao novinskoj agenciji Xinhua 90. godišnjicu osnutka, pozivajući je da održi revolucionarno nasljeđe, zadrži svoje najbolje prakse uz stvaranje inovacija kako bi težila novom tipu vodeće globalne institucije za sve medije.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) i predsjednik Centralne vojne komisije, uputio je srdačne pozdrave u ime Centralnog koniteta KPK svim članovima novinske agencije.

Xi je također uputio svečane čestitke novinarima diljem zemlje uoči Dana novinara u Kini, koji pada 8. studenog.

Xi je u svom pismu istaknuo da je Xinhua tijekom proteklih 90 godina nepokolebljivo slijedila Partiju, širila je prijedloge Partije, odražavala volju ljudi, bilježila duh vremena i širila glas Kine.

Pozvao je Xinhua da ubrza integrirani razvoj medija i ojača komunikaciju u inozemstvu, u svojim naporima da izgradi novu vrstu vodeće globalne institucije za sve medije.

Xi je pozvao novinsku agenciju da dadne veći doprinos ostvarenju kineskog sna o nacionalnom pomlađivanju i promicanju izgradnje zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovječanstvo.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.