Izgradnja novog OHBP-a u punom jeku

Radovi na izgradnji nove zgrade Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija Kliničkog bolničkog centra Osijek počeli su 26. srpnja 2021. godine. Njihov završetak je ugovoren do 31. ožujka 2023. godine, a završetak kompletnog projekta je planiran do 31. prosinca 2023. godine.

Izgradnja novog OHBP-a je povijesno ulaganje za Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju. Projekt je vrijedan više od 164 milijuna kuna, od čega je 152 milijuna kuna vrijedna izgradnja objekta. Vjerujem da će se njegovom izgradnjom značajno podići kvaliteta zdravstvene usluge koju pruža KBC u Osijeku, osobito kad govorimo o Hitnom bolničkom prijemu koji je osobito važan u najtežim i najhitnijim situacijama opservacije i obrade pacijenata. Ovo je prvo ulaganje za razvoj KBC-a Osijek, a u pripremi je i izgradnja novog KBC-a u Gackoj ulici te je početak onoga što smo najavljivali posljednjih godina, a to je posebna pozornost zdravstvenoj skrbi u gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji. Medicinski fakultet u Osijek tako iznova stvara kvalitetan kadar, liječnike i osoblje koji su preduvjet kvalitetne zdravstvene skrbi, a mi ćemo im biti podrška na tom putu ulažući u kvalitetnu infrastrukturu – rekla je ministrica Nataša Tramišak.

Zamjenik župana Mato Lukić istaknuo je da je Osječko-baranjska županija u protekle četiri godine pomagala KBC Osijek s više od 3 milijuna kuna. – Izuzetno nam je važno da Klinički bolnički centar Osijek kvalitetno brine o pacijentima ne samo s područja naše županije već i cijelog istoka Hrvatske. U tom smjeru idemo i s izgradnjom novog OHBP-a koji će omogućiti veću protočnost pacijenata i olakšati rad zdravstvenom osoblju, dok će dnevne bolnice rasteretiti odjele u KBC-u, a bolničko liječenje učiniti dostupnijim – kazao je zamjenik župana Mato Lukić.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.