Kina postavila ciljeve za poboljšanje okoliša do 2035.

Kinesko Državno vijeće je u nedjelju objavilo smjernice za kontrolu zagađenja, zaštitu okoliša i suočavanje s klimatskim promjenama.

Smjernice postavljaju niz ciljeva za razdoblje do 2035. godine, s ciljem kontinuiranog poboljšanja okoliša i smanjenja ukupnog ispuštanja glavnih zagađivača.

Do 2025. će otpuštanje ugljičnog dioksida po jedinici BDP-a biti smanjeno za 18% u odnosu na 2020., koncentracija čestica PM2,5 će se smanjiti za 10%, broj dana s dobrom kakvoćom zraka će u gradovima na razini prefekture i višoj dostići 87,5%, jako onečišćeno vrijeme i urbana vodena tijela neugodnog mirisa će biti u osnovi iskorijenjeni, a rizici od onečišćenja tla će biti učinkovito stavljeni pod kontrolu, navedeno je u smjernicama.

Do 2035. će u Kini biti široko prihvaćeni zelena proizvodnja i ekološki način života. Otpuštanje ugljičnog dioksida će se nakon toga stalno smanjivati nakon dostizanja vrhunca, stoji u smjernicama, koje dodaju da će se temeljnim poboljšanjem ekološkog okoliša postići cilj izgradnje prekrasne Kine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.