Objavljeno 10 glavnih znanstvenih pitanja za razvoj ljudskog društva 2021.

Na trećem Svjetskom forumu za razvoj znanosti i tehnologije je objavljeno glavnih 10 znanstvenih pitanja za razvoj ljudskog društva 2021..

Prvih 10 znanstvenih pitanja se, usredotočujući se na Program Ujedinjenih naroda za održivi razvoj 2030., uglavnom odnose na ekologiju, medicinu i informacije.

Pitanja uključuju kako uspostaviti kružno gospodarstvo temeljeno na prirodi radi postizanja održive proizvodnje i potrošnje za dobrobit čovječanstva i zemlje, kako koristiti podatke i informacijske tehnologije za pomoć u kontroli i ublažavanju globalnih pandemija i kako digitalne revolucije mijenjaju održivu model razvoja ljudskog društva.

“Odabir i objavljivanje prvih 10 znanstvenih pitanja će pomoći u poboljšanju globalnih znanstvenih i tehnoloških razmjena, udruživanju mudrosti i snage globalnih znanstvenika i promicanju ostvarenja UN-ovih ciljeva održivog razvoja”, rekao je Guo Huadong, jedan od najavljivača i akademik Kineske akademije znanosti.

U odabiru pitanja su sudjelovali znanstvenici iz više od 10 zemalja i regija, uključujući Kinu, Sjedinjene Američke Države, Veliku Britaniju i Kanadu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.