Besplatni školski obroci za sve osnovnoškolce

Osječki gradonačelnik Ivan Radić predstavio je projekte koji čine nadopunu već postojećeg projekta Grada i Županije, a koji osiguravaju kvalitetniju prehranu za učenike i smanjuju udio financijskih sredstava koje Grad Osijek izdvaja iz svog proračuna za besplatne školske obroke za sve osnovnoškolce.

Kao što sam i ranije najavljivao na sve načine ćemo se truditi pronaći alternativne načine financiranja za projekte. Tako sa zadovoljstvom mogu reći kako se ove godine na projekt „Škole jednakih mogućnosti“ uključilo do sada najveći broj škola kojima smo osnivači, njih 19. Ovim projektom smo putem Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike iz Fonda europske pomoći osigurali gotovo milijun kuna za djecu iz obitelji koje su uglavnom korisnici prava na dječji doplatak. Na taj način izravno smo u proračunu Grada Osijeka uštedjeli milijun kuna koje ćemo moći raspodijeliti na neke druge važne projekte – istaknuo je gradonačelnik Radić na konferenciji za novinare.

Drugi veliki projekt koji se odnosi na besplatne obroke je projekt koji smo proveli u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Riječ je o „Školskoj shemi voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda“. U tom projektu sudjeluju sve osnovne škole s područja Grada Osijeka odnosno 21 škola. Cilj ovog projekta je promicanje zdrave prehrane odnosno povećan unos voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda. Za tu namjenu Agencija je Gradu Osijeku za ovu školsku godinu za 21 školu odobrila iznos od 512 tisuća kuna, istaknuo je Radić.

Detaljnije: Grad Osijek

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.