Financijske prevare postoje otkad postoji imovina

No, danas više nitko sa sobom ne nosi velike količine novca, a cijela imovina i plaćanje se digitalizira – kako se digitaliziraju vrijednosti, tako se digitaliziraju i financijske varalice.

HANFA je nedavno objavila upozorenje ulagačima na internetsku platformu epicinvesting.com za trgovanje ugovorima za razlike CFD-ovima. Anja Tkalčević, analitičarka direkcije za zaštitu potrošača HANFA- e, kazala je za HRT kako su upozorili na investicijsko društvo koje stoji iza te platforme, jer nema odobrenje za pružanje investicijskih, odnosno brokerskih usluga u Republici Hrvatskoj.

To društvo je registrirano u Svetom Vincentu i Grenadiniju, stoga HANFA nije nadležna za nadzor zakonitosti poslovanja tog društva. Ono što je još važnije, ne može utjecati na zaštitu prava svih onih ulagatelja koji posluju s takvim društvom, i vrlo vjerojatno se radi o prevari, objasnila je Tkalčević i dodala kako je u srpnju 2019. HANFA donijela zabranu za trgovanje CFD-ovima za male ulagatelje kako bi ih zaštitila, jer je riječ o izrazito špekulativnom financijskom proizvodu koji ima dosta nejasne transakcijske troškove.

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.